Aanbiedingen / vragen ‘delen in overvloed’

Heb je van iets te veel? Overschot bijvoorbeeld van fruit of groenten uit je tuin, jam, zaden, plantgoed, kleren? Of wil je (tuin)gereedschap uitlenen? Of zoek je iets? Stuur een mailtje naar transitiewilsele@gmail.com. Wij zetten je aanbod of vraag hieronder.

*vijverplantjes, bij Mirèse, Leopold Decouxlaan 56, mirese@telenet.be

* – droogoven te leen, om […]

Op 8 oktober 2016 hadden we onze eerste notenoogstactiviteit

Op zaterdag 8 oktober ’16 om 14u was onze (eerste) notenoogstactiviteit op het Verbeeckplein. Een nieuwe, unieke site, met 7 (6 + 1 nog op komst) verschillende walnotenbomen op een rij, in boogvorm. Dirk gaf de historiek. Vanaf het idee drie jaar geleden om zoveel mogelijk walnotenbomen aan te planten. Omdat die zorgen voor heel […]

Op 27 februari 2016 deelden we plantgoed en kregen we een demo fruitbomen snoeien

Op zaterdag 27 februari was er bij Dirk in de Legrandstraat een deeldag plantgoed kleinfruit en een demo snoeien van fruitbomen.

Er werden vele scheuten van frambozenstruiken en jostabessen verdeeld, Dirk toonde de finesses van het snoeien van fruitbomen. En we genoten van de eerste zonnewarmte en van faire koffie en koekjes.

[…]

Delen in overvloed

Met de zomer in aantocht starten we (eindelijk) met ‘delen in overvloed’. Heb je van iets te veel dat je graag wilt delen met mensen uit de buurt? Overschot bijvoorbeeld van: – fruit of groenten uit je tuin – hout – betonklinkers – compost, houtschors – etensresten (na een feestje) – jam, compote, ingemaakte groenten […]